Obavještenje za publiku

Obavještenje za publiku

Igranje pozorišne predstave “Malograđanska svadba” koje je po programu predviđeno za petak, 26. jul, u 21.30 će se ODIGRATI U ZAKAZANOM TERMINU na Maloj sceni u Starom gradu.

Karte se mogu kupiti danas, na biletarnici Starog grada, u terminu od 19.00 do 21.30.

Ovom prilikom želimo da bavijestimo javnost  da će, zbog prethodno otkazane premijere, DODATNO IGRANJE predstave za publiku sa pozivnicama biti upriličeno u srijedu, 31. jula sa početkom u 21.30.

Podsjećamo, predstava „Malograđanska svadba“, rađena je u koprodukciji Kraljevskog pozorišta  „Zetski dom“ i JU Kulturni centar Bar.

Po tekstu Bertolta Brehta, režiju potpisuje crnogorski reditelj Damjan Pejanović.

„Malograđanska svadba“ je jednočinka nastala nakon I svjetskog rata (1919. godine), kada je prilikom raslojavanja njemačkog društva došlo do formiranja nove klase, klasifikovane kao malograđanska klasa ili sitna buržoazija. Breht je u ovom novoformiranom društvenom sloju pronašao uzroke fašizmu kog se njemačko, ali i mnoga druga društva i danas pokušavaju riješiti – zapisao je Pejanović.

U predstavi igraju: Dragan Račić, Jadranka Mamić, Aleksandar Radulović, Dubravka Drakić, Vule Marković, Goran Vujović, Jelica Vukčević, Jelena Laban i Anja Misović.