Loading Догађаји

« Све Догађаји

  • Овај догађај је прошао.

Koncert mr Leonora Bajramoski – violina i mr Jakup Mehmedović – harmonika

22. август

Mr Leonora Bajramoski (Zaječar, Srbija, 1993) jedna je od značajnijih srpskih violinistkinja svoje generacije. Muzičko obrazovanje započinje u Školi za muzičke talente u Ćupriji, učeći violinu i violu kod renomiranih profesora: Uroša Pešića, Vladislava Bobića i Vladimira Markovića. Studije violine upisuje 2011. godine na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu u klasi prof. Vladimira Markovića, a diplomu stiče 2015. godine. Univerzitet u Istočnom Sarajevu dodjeljuje joj tada Plaketu Univerziteta za izuzetan uspjeh u toku studija, a Skupština grada Istočno Sarajevo zahvalnicu za izuzetno ostvarenje i vrhunske rezultate u oblasti muzičkog obrazovanja. Dobitnica je nagrade „Cvjetko Rihtman“ za jednog od najboljih studenata Muzičke akademije u Bosni i Hercegovini.

Dobitnica je mnogih nagrada, od kojih su najznačajnije: laureat iz violine, u klasi prof. Bojane Pantović i I nagrada iz viole, u klasi prof. Tomislava Miloševića na Republičkom takmičenju učenika muzičkih i baletskih škola Srbije, 2008; Laureat iz violine, u klasi prof. Vladimira Markovića na Međunarodnom takmičenju „Jon Vidu“, 2009. godine u Rumuniji; Laureat sa kamernim sastavom u klasi prof. Uroša Pešića na Međunarodnom takmičenju „Davorin Jenko” 2010. godine u Beogradu; Laureat sa kamernim sastavom u klasi prof. Vladimira Nikolića na Međunarodnom takmičenju „Davorin Jenko“, 2011. u Beogradu; prve nagrade iz violine u klasi prof. Vladimira Markovića na 16. i 18. Međunarodnom takmičenju „Petar Konjović“, 2011. i 2013. godine u Beogradu.

Polaznica je violinističkih kurseva kod istaknutih svjetskih pedagoga, Paula Roczeka (Austija) i Elene Korženjević (Rusija). Pored violine, uspješno svira i violu, što govori o njenoj muzičkoj svestranosti. Kao solistica i kamerna umjetnica ostvarila je brojne turneje u Kuvajtu, Austriji, Italiji, Sloveniji, Rumuniji, Hrvatskoj, BiH i Srbiji. Kao zamjenik koncert-majstora u orkestru Deutsche Philharmonie Bonn na turneji u Kini održala je 2018. godine dvadeset sedam koncerata. Od 2017. godine u zvanju asistenta violine radi na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu, a od 2019. godine je koncert-majstor Simfonijskog orkestra Mostar i muzičko-scenskog spektakla „Mozart u vrtu“ Zagrebačkog orkestra mladih, s kojima nastupa i kao solistkinja. Odnedavno je član udruženja za njegovanje klasične muzike „Koral“.

Trenutno je zaposlena kao viši asistent na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu i kao prof. violine u ŠOMO „Petar II Petrović Njegoš“ u Baru.

 

Mr Jakup Mehmedović (Bar, 1990) završio je ŠOMO „Petar II Petrović Njegoš“ u Baru u klasi prof. Aleksandra Basaraba. Učestvovao je na republičkim takmičenjima gdje je kao solista osvajao specijalne nagrade. Osvajao je nagrade i sa kamernim sastavima i orkestrima. Osim na republičkim, učestvovao je i na međunarodnim takmičenjima „Dani harmonike – Smederevo“, gdje je osvojio dvije prve nagrade.

Dalje školovanje nastavio je u Podgorici, u Srednjoj muzičkoj školi „Andre Navara“, takođe u klasi prof. Aleksandra Basaraba gdje osvaja specijalne nagrade na republičkim takmičenjima.

Muzičku akademiju u Istočnom Sarajevu u klasi mr Danijele Rakić upisao je 2009. godine. Tri puta je učestvovao na festivalu harmonike „Akordeon art“ na kome je osvojio jednu drugu i dvije prve nagrade. Na najprestižnijem svjetskom takmičenju harmonike – „Coupe Mondiale 2012“ u Italiji osvojio je četvrto mjesto.

Svirao je na mnogim manifestacijama u Crnoj Gori i BiH, a u Hrvatskoj na muzičkom festivalu na Hvaru 2012. i 2013. godine.

Tokom studiranja bio je koncert-majstor akademskog orkestra harmonika koji je nastupao na brojnim koncertima.

Upisao je 2013. godine magistarske studije u Istočnom Sarajevu u klasi mr Danijele Rakić, gdje nakon godinu dana magistrira sa ocjenom 10. Nakon školovanja se vraća u Bar i počinje predavati harmoniku u ŠOMO „Petar II Petrović Njegoš“ gdje je i danas profesor i svoje znanje prenosi mladim učenicima.

bARS

Koncert mr Leonora Bajramoski – violina i mr Jakup Mehmedović – harmonika 22.avgust u 21.00

Stari Bar, Mala scena

 

Детаљи

Датум:
22. август
Догађај Category: