Kapetan Marvel 2

Home / Kapetan Marvel 2
Kapetan Marvel 2

Kapetan Marvel 2

 Nastavak sage o ovom ženskom superheroju od jeseni u bioskopima.

Ženske superheroine su u modi, bez obzira o kojoj umjetnosti je reč – književnoj, pozorišnoj ili koncertnoj. Upravo je sedma umjetnost doživjela svoju katarzu u kreiranju nevjerovatnog sadržaja koji je prilagođen svim generacijama. Filmom Kapetan Marvel 2 otkrićete zbog čega su ovakve heroine vrijedne vašeg slobodnog vremena.

Čuveni Marvel studio je za početak novembra najavio nastavak o jednoj od najvećih junakinja u njihovom univerzumu. Nakon velikog uspeha filma iz 2019. godine sa Bri Larson i Semjuelom L. Džeksonom, sada se pred Kerol Denvers postavljaju neki novi ciljevi i avanture koje je nemoguće ignorisati. Pored njih, ispred ekrana će se naći i Zavi Ešton, Mohan Kapur, Nia Dakosta, Zenobia Šrof, Sagar Šaik i Park Seo-Džon.

Podsjećanja radi, film nas vodi na neobičnu planetu, prijestonicu Krijskog carstva u 1995. godinu, na kojoj pripadnica klana Starfors – Vers pati od amnezije i sanja vizije u kojima je nepoznata starica, a ujedno i njen mentor uči kako da kontroliše svoje emocije. Vrhovni komandant, zapovednik Krija želi da testira Vers i otkrije koliko je disciplinovana u tom smislu.

Međutim, zbog različitih komplikacija na tom putu i postepenom povratku njenog pamećanja otkriva da je ona zapravo Kerol Denvers, odnosno kapetan Marvel koja je zadužena da spasi preživjele Skrule, posebne stanovnike koji su okruženi strašnim neprijateljima.

Sada, nekoliko godina kasnije, ona i njen neprijatelj Nik Fjuri se ponovo susreću, sa suprotstavljenim stavovima i ciljevima. Pred njom je težak zadatak – ravnoteža destabilizovanog univerzuma, uključujući i prijateljstvo sa Kamalom Kan i Monikom Rambo, zaboravljenom nećakom.

Pošto je prvi dio zaradio preko 1,1 milijardi dolara širom sveta, što ga je učinilo prvim superherojskim filmom sa ženskim glavnim likom koji je zaradio preko milijardu dolara, kao i petim najuspješnijim filmom iz 2019. godine – cijela postava očekuje identičan uspjeh uzimajući u obzir koliko je lik Kerol Denvers uticao na pojavu novih, podjednako važnih likova iz ženskog univerzuma.

Project details