Izložba „ŽIVOT, REVOLUCIJA, DIPLOMATIJA…“

Home / Izložba „ŽIVOT, REVOLUCIJA, DIPLOMATIJA…“
Izložba „ŽIVOT, REVOLUCIJA, DIPLOMATIJA…“

Izložba „ŽIVOT, REVOLUCIJA, DIPLOMATIJA…“

Izložba Izložba „ŽIVOT, REVOLUCIJA, DIPLOMATIJA…“ 
 
 
Umjetnička galerija „Velimir A. Leković“ Bar
Subota, 27. 1. u 19 h
 
 

Izložba „ŽIVOT, REVOLUCIJA, DIPLOMATIJA…“ posvećena je Vladimiru Popoviću Špancu povodom 110 godina od rođenja.

Dio životne priče Vladimira Popovića ispričaćemo neobičnom prezentacijom legata Zavičajnog muzeja Bar,  kao i prikazivanjem dokumentarnog filma „Priča o Špancu“.

Postavkom u Umjetničkoj galeriji želimo da pored autentičnog radnog kabineta, publici predstavimo dokumenta i fotografije sa diplomatskim i državničkim sadržajem, kao i lične predmete revolucionara i diplomate jednog značajnog doba naše istorije.

Ova postavka će  nas podsjetiti na velikana koji je potekao sa naših prostora i omogućiti da prošetamo kroz prošlost i osjetimo samo dio odgovornsti koju je Vladimir dijelio  sa svojim narodom u kompleksnom posleratnom periodu radeći na najistaknutijim društvenim i diplomatskim pozicijama.

O Popoviću će govoriti ugledna kulturna i politička ličnost, gospodin Marko Špadijer, autor knjige  „Vladimir Popović Španac, biografska priča i sjećanja savremenika “, a izložbu će svečano otvoriti direktorica Kulturnog centra Bar, mr Aleksandra Grabež.

 

Autori izložbe su Draginja Radonjić, istoričarka i kustoskinja legata i dr Milun Lutovac, teoretičar savremene umjetnosti.

Project details