Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Izložba “Stvaranje i snovi”

11. јун

 

U utorak, 11. juna  u  20h  u Umjetničkoj galeriji „Velimir A. Leković“  biće otvorena godišnja kolektivna izložbaSTVARANJE I SNOVI Umjetničkog ateljea Dalijas.

 

Svojim radovima, izloženim na ovoj kolektivnoj izložbi, mladi stvaraoci ateljea Dalijas, nanovo će pokazati ne samo svoje talente, već i radost stvaranja, naporan rad i strast prema umjetnosti.

 

Uzrasta  od šeste  do  dvadesete  godine, kroz različite crtačke i slikarske tehnike, stilove i rukopise, učenici su se temeljno bavili rješavanjem likovne problematike i permanentnim izražavanjem.

Naime, njihovo znanje i vještine, stečene kroz predani rad sa svojim mentorima Daliborom-Dadom i  Jasminom Ćetković, jasno se ogledaju na svakom platnu i listu papira. No, ono što najviše fascinira nije samo tehnička savršenost, već i iskrena ljubav prema stvaranju, koja se prožima kroz svako njihovo djelo.

Izrada portreta, pejzaža, mrtve prirode, životinja i ostalih motiva, zahtjevaju ogromno strpljenje i veliki rad. Zato je ova izložba dokaz istrajnosti i upornosti polaznika Škole crtanja i slikanja,  Umjetničkog atelje Dalijas iz Bara, koji znaju da samo velikim trudom mogu ostvariti zapažen rezultat.

Details

Date:
11. јун
Event Category:

Venue

Kulturni centar Bar
Crna Gora