Otvorena izlozba slika Alene Gojak

U Umjetničkoj galeriji “Velimir A. Leković” otvorena je izložba slika “Priče” autorke Alene Gojak iz Sarajeva.

Predstavljajući postavku, istoričarka umjetnosti Katarina Gazdić Ilić kazala je da Alena Gojak publiku vodi “putem priča koje izviru iz sretnih trenutaka djetinsjtva u kojima je sve čisto i bezbrižno”.

Gojak je istakla da je ovo njeno prvo likovno predtstavljanje u Crnoj Gori, za koje je izrazila zahvalnost Goranu Ćetkoviću, Milunu Lutovcu, Katarini Gazdić Ilić i njihovim kolegama iz galerije.

Alena Gojak rođena je 1983. u Sarajevu. Završila je pattachitra art (tradicionalno slikarstvo na svili) u Indiji.

Trenutno studira ilustraciju, a iza sebe ima nekoliko uspješno ilustriranih dječijih knjiga poznatih dječijih pisaca iz regije.

Imala je devet samostalnih izložbi u BIH i regiji. Učestvovala je na preko 30 kolektivnih izložbi, kako u BIH, tako i u mnogim svijetskim metropolama. Ostvarila je uspješnu saradnju sa važnim institucijama, kao što su UN, UNDP, a mnoge organizacije odabrale su djela iz njenog opusa kao nagrade za određena postignuća u raznim oblastima. 

 

 

 

PROGRAM DEŠAVANJA

1711565872671313382

Dokumentarni film "Tragovima arheološke keramike iz Bara"

Na ljetnjoj pozornici u Starom gradu Baru, u četvrtak 23. juna od 21:00h, biće održana premijerna projekcija dokumentarnog filma “Tragovima arheološke keramike iz Bara” arheologa Gorana Pajovića.

Poetski teatar "Al' je đavo, ali su mađije"

U petak, 24. juna u 21.00h, u svečanoj sali Dvorca kralja Nikole nastupiće poetski teatar "Al' je đavo, ali su mađije", u izvođenju glumca CNP-a Slobodana Marunovića i pijanistkinje Ivane Pešić.

Promocija knjige "Emir Kusturica: Kult margine"

U četvrtak, 30. juna u 21.00h, na platou ispred Dvorca kralja Nikole, biće predstavljena knjiga "Emir Kusturica: Kult margine" autora Gorana Gocića. Pored autora, u ime izdavača govoriće novinar Aleksandar Gajšek.

Emir Kusturica: Kult margine, prva je knjiga o jednom jugoslovenskom sineasti koja je objavljena na engleskom jeziku (Wallflower Press, London i Njujork 2001). Takođe je i jedina autorizovana među Kusturičinim biografijama. Zasnovana na detaljnim razgovorima s rediteljem, njegovim saradnicima i kolegama (Dušan Kovačević, Mića Zajc, Srđan Todorović, Abas Kjarostami, Džim Džarmuš, Živojin Pavlović, Jovan Jovanović, Želimir Žilnik, Rajko Grlić, Maks Bunker), knjiga Emir Kusturica: Kult margine s vremenom je postala referentna: može se zateći u bibliotekama i na akademskim kursevima širom svijeta. Citirana je u preko trideset studija.

www.scriptsell.net